torsdag 27 mars 2014

Playa och öken samma dag

26/3 Lämnade Portugal och tog oss återigen in i Spanien. Upp mot Sevilla och vidare A92 mot Malaga. Vackert landskap med oändliga vidder. Här skördades apelsiner som vi köpte längs vägkanten. Idag blev det mest åka, ca 35 mil.

   Mandelträden blommade fortfarande

 Vi var lite trötta idag så vi tog en camping vi såg skyltar vid vägen om. Hamnade i Torremolinos vilket i och för sig inte är illa, men intill gick stora vägen och ovan dundrade planen till Malaga in. Vi sov trots det gott men vaknade i tidig gryning av tuppen i grannfastigheten. Sedan var det bara att gå upp, han tystnade inte.
                                  Torremolinos by night

27/3 Nu har vi varit ute i precis en månad. Vad bra allt hittills gått! Bilen fungerar perfekt och vi har upplevt såå mycket. Idag skall vi upp i Sierra Nivada igen. Men först körde vi gamla vägen utmed havet från Malaga till Motril, N 340. Bitvis hängde vägen på utsidan bergväggen, men vägens standard var bra så svindeln infann sig aldrig. Fantastiska vyer, nya efter varje kurva.


                                     Vyer från kustväg N 340

Vid Motril tog vi av upp mot bergen. Körde mot Tabernas. Denna delen av bergen är kända för sin ökenliknande natur, höga berg med raviner. Här spelades Clint Eastwoods västernfilmer in. Såg verkligen ut som vilda västern. Även husen som var insprängda i bergen med ' kulissfasader'. När vi sett solen gå ner över bergen och många kort blivit tagna så återvände vi till havet. Tog in på camping Cabo de gata. Hann bara äta en paella i restaurangen innan det var sen kväll.

                                  Vilda västern i Sierra Nevada

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar