onsdag 12 mars 2014

Några dagar i Peniscola


Gjorde husbilen klar för avfärd tidigt på morgonen efter joggingrundan. Passar bra att köra idag när det var en kraftig vind och 'bara' 17. Längs vägen såg vi massor med apelsinodlingar och olivlundar. Mandelträden står i full blom. 
Körde 30 mil ner till Peniscola. Camping Eden är en jättecamping full av bara husbilar. Många långliggare ser vi här. Somliga har varit här sedan september. Efter en kvällspromenad på strandpromenaden så förstår man valet av plats för övervintring. Här är vackra vyer med byar som klättrar utmed bergen, palmer på stranden. Längst ut på udden ligger en fästning.

                                  Camping El Eden de Peniscola

Även dag två i Peniscola var tyvärr inte vädret det bästa. Trots hygglig värme så känns det ändå kallt eftersom havet inte är uppvärmt. Tog cyklarna upp till fästningen. Här fanns många trånga gränder att gå vilse i. Promenerade runt i fiskehamnen och såg båtar komma in med dagsfångsten, bläckfiskar. Här var det kvinnorna som rensade näten.


Ännu är inte hotell och restauranger öppna. Det fejas och målas, pooler högtrycktvättas. Allt skall vara klart till april.
Lyckades i alla fall hitta en restaurang i staden som var öppen. Beställde in friterad bläckfisk och svärdfisk (tror vi). Gott var det!
Satt länge på kvällen i husbilen med kartor utbredda över bordet. Vart skall vi åka imorgon? Fortsätter neråt mot Alicantehållet, blir det nog...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar