söndag 23 mars 2014

Mot Sagres, Portugals sydvästra spets

22/3 Innan vi åkte från Fuseta blev det en vandring genom den lilla staden och dess marknad. Detta är en genuin stad och inte alls igjordningställt för oss turister. Enkelt och charmigt. Alla människor är väldigt vänliga och kämpar på fast man förstår att dom har det knapert. 
                      Fusetas marknad med fisk och grönsaker

                                             Vardagsliv i Fuseta

Idag var den varmast dagen hittills. 27 grader. Tog det lugnt, körde en tvättmaskin och städade bilen. Satt under markisen tills det blev mörkt. Då gick vi ner till stranden dit inte något ljus störde, ställde upp stativen och plåtade den stjärnklara himlen. Vacker avslutning på dagen.
                       27 grader idag. Vilodag under markisen

  Helt stjärnklar kväll. Bättre än på bilden!

23/3 Fick restips av svenskar och norrmän på campingen innan vi åkte. Körde till Sagres, Portugals sydvästra spets. Här stupade orangefärgade klipporna rakt ner mot havet. Idag blåste det en del så det var massor av vågsurfare som låg i vattnet och väntade på den perfekta vågen. Leif gick ut bland klipporna med stativ och kamera. Helt upptagen av fotandet så glömde han av att tidvattnet forsade in, så skor och byxor fick hängas på tork! 
                           Vågsurfarparadis i Ponta de Sagres


Fricampade på en grusplan med utsikt över de vackra bergen och havet. Det stod säkert 10 bilar här så det kändes tryggt. Det fanns gott om platser att stå på runt Sagres. Nu är vi som längst bort. Har varit borta i nästan en månad. Kört 460 mil. Imorgon vänder vi uppåt! Avslutade kvällen på en restaurang och åt god mat, till det ett grönt vin! Vinet görs i dalen vid Porto.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar