torsdag 3 april 2014

Ribeauvillé i Alsace


3/4 Nu har vi varit i Alsace några dagar. Här är så lugnt och skönt. Långt från stora vägar och inget stadsbrus. Här blåser sällan. Det började med helsol, 25 grader och avslutas med lite halvsoligt väder men ändå uppåt 20 grader. Ute på vinfälten är det ingen större aktivitet. Rankorna har precis blivit klippta och nerbundna. De första gröna bladen börjar synas. Några smala traktorer är ute och plöjer mellan raderna. 

                Stor skillnad mot oktober då vinfälten lyser guldgula

Cykelvägarna är många och byarna ligger tätt. Att cykla mellan vinfälten och se storkarna segla i skyn är så man får nypa sig i armen! Nästan overkligt! 

                 Molnigt men 20 grader på vår cykeltur till Bergheim

Många städer kan vara vackra, några tuffa, men när det gäller charm finns inget som slår dessa byar. Sneda och vinda korsvirkeshus i olika färger, somliga från 1500- talet och som just nu är påskpyntade med  blommor, rosetter, storkar mm. Runtom byarna går ringmurar som det går att cykla på. På kyrktornen och de högsta byggnaderna bor storkarna med dina ungar.

                                    Storkarna har fullt upp


             Ett av alla fina kvarter i Alsace

                  Här tog vi en tarté flambeé med en god lokal öl

Nu börjar sparrissäsongen i Frankrike. Tog en premiärlunch under markisen.

                                    Sparrissäsongen är här

Hann också med ett besök i chokladfabriken Daniel Stoffel. Här får man se när skickliga händer tillverkar de mest fantastiska figurer. Köpte med oss hem till barn och barnbarn. Nu börjar garaget bak bli fullt av alla goda drycker, choklad, marknadsfynd, för att inte tala om alla snäckor och fina stenar som bara måste med hem! 

                       Ljuvligt god choklad hos Daniel Stoffel


Fick några bilder på mejlen av vår trevlige guide. Den härliga båtresan i Fuseta, Portugal. Anna och José, våra nyvunna portugisiska vänner med på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar