söndag 6 april 2014

Moseldalen


6/4 Lämnade Alcase för att ta oss mot Moseldalen. Körde en liten omväg in i Luxemburg som 'alla' gör för att fylla tanken. Enorma tankställen med säkert 15 filer in och löpande band, så det går väldigt smidigt. Dieseln kostar här 10 kronor!! Inte undra på köerna...
När vi letade oss ner över bergen mot Trier så var det 'umlitung' och vi fick köra ca 5 mil extra för att nå Moseldalen. Stannade på en fin ställplats öster om Bernkastel-Kues. Graach, Sun Park.

           Här står vi på rad i Graach bei Bernkastel-Kues, Sun Park

                     Gott att somna till pråmarnas dova dunk

På kvällen cyklade vi in till byn och hade turen att hamna på musikfestival. Betalade inträde och vi fick gå runt på byns pubar och lyssna på liveband. Goda öl, bra musik och en härlig upplevelse med högljudda, inte helt nyktra tyskar...
Cyklade sakta hem i kolsvarta natten. Bara burgen på bergets topp var upplyst. Och pråmarna som sakta tuffade förbi.

            Lite suddigt blev det, beror mer på lång exponering än ölen...

                             Fredagskväll på puben i Bernkastel

Bernkastel- Kues är en av de trevligaste byarna i Moseldalen tycker vi. Här kan man gå länge bland korsvirkeshusens mysiga kvarter och titta i affärer och äta gott. 

                       Sista glassen för denna resan, kanske....


                              Mysiga kvarter i Bernkastel

Imorgon kör vi vidare längs Moseldalen mot Cochem, eller blir det mot Amsterdam och tulpanfälten. Väder och dagsform får avgöra!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar